LET OP! U bezoekt nu onze oude site.

De website die u nu bezoekt is verouderd en wordt niet meer bijgewerkt.

Ook functies als 'uitzending gemist' werken niet meer.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws of uitzendingen terugluisteren of -kijken, dan kunt u terecht op www.omroepede.nl

Presentatie René Hazeleger

vluchtoordederhei1 100 jaar geleden: Vluchtoord op de heide
Dit jaar is het honderd jaar geleden dat het Vluchtoord voor Belgische vluchtelingen op de Eder Hei werd geopend. 
Het Vluchtoord was niet alleen een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog, maar ook van de geschiedenis van de gemeente Ede. 
Het Comité Vluchtoord Ede heeft de afgelopen jaren voorbereidingen getroffen voor de herdenking rond de opvang van Belgische vluchtelingen op diverse plaatsen in de gemeente Ede en met name rond het Vluchtoord en het Deense Dorp. Hiervoor zijn diverse activiteiten ontwikkeld die in 2015 gaan plaatsvinden.
Ingeborg Kriegsman, lid van het Comité, vertelde in de uitzending welke activiteiten er dit jaar te verwachten zijn.
 
RubenHein2 Ruben Hein treedt op in Ede
Ruben Hein tourt door nederland en op donderdag 12 maart is hij te zien in Theater Cultura. Zijn muziek is een goed doordachte mix van jazz, pop en funky afropop. Een aanrader voor iedereen die houdt van warm en groovy. Hij is bij het grote publiek onder andere bekend vanwege zij optreden in hert TV-programma 'Linda's zomerweek'.
In de uitzending vertelde Ruben Hein onder andere over zijn muzikale wortels en over de huidige theatertournee.
 
schilderijententoonstelling3 De veiling van Moessorgski: muziektheatervoorstelling door het Amersfoorts Jeugd Orkest in het Akoesticum
Het Amersfoorts Jeugd Orkest speelt op zondag 8 maart in het Akoesticum in Ede de muziektheatervoorstelling 'De veiling van Moessorgski'. Orkestleden, dirigent én twee acteurs smeden de ijzersterke 'Schilderijententoonstelling' van Moessorgski om tot een sprankelende, interactieve familievoorstelling.
In de uitzending een telefonisch interview met dirigent Rolf Buijs.
 
setzoverdegrans4 Cabaretvoorstelling 'Over de grens' in het SEC-theater
Vanwege grote belangstelling is de cabaretvoorstelling 'Over de Grens' opnieuw verlengd. De vierde voorstelling staat gepland op 19 maart in het SEC-theater
Theatermakers Arno Setz en Ferry Asselbergs onderzoeken in Over de Grens wat borderline is, of zij het hebben en wat borderline kan betekenen voor ouders, partners en hulpverleners. Absurde scènes, ontroerende liedjes en aangrijpende monologen voeren het publiek mee in de wereld van mensen met borderline en hun familie en vrienden. 
Arno Setz was naar de studio gekomen om het één en ander te vertellen over deze voorstelling.