LET OP! U bezoekt nu onze oude site.

De website die u nu bezoekt is verouderd en wordt niet meer bijgewerkt.

Ook functies als 'uitzending gemist' werken niet meer.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws of uitzendingen terugluisteren of -kijken, dan kunt u terecht op www.omroepede.nl

Presentatie Bea Koops
 
poeziefestival21 'Pöezie in alle talen' met organisator Kees Kuiphof
Negen verschillende talen zijn zondagmiddag 15 maart in Cultura te horen. De meertalige poëzie-zondag 'Duizend en een Gedachte' wordt dan voor de vijfde en laatste keer gehouden. Inwoners van Ede, die afkomstig zijn uit een ander deel van de wereld, dragen een gedicht voor, vertellen een verhaal of zingen een lied. Alle gedichten worden in het Nederlands vertaald en voorgedragen. Organisator Kees Kuiphof was in de studio om iets te vertellen over dit evenement.
 
soroptimist22 Jacqueline Kroonenburg en Wilhelmien Baalbaki van de Soroptimisten over 'Movie and more'
Soroptimist Club Ede organiseert op dinsdag 17 maart in samenwerking met CineMec een benefiet-filmavond met de film 'Deux jours, une nuit'. 
De hoofdrol in deze film wordt gespeeld door de Franse actrice Marion Cotillard, die onder meer de Oscar voor de beste actrice won met haar vertolking van Edith Piaf in ‘La vie en Rose’ .Met ieder kaartje wordt een project in Pakistan ondersteund waardoor meisjes naar school kunnen gaan. 
 
kittyvanhartingsveld3 Expositie Kitty van Hartingsveld bij De Medewerker
Bij De Medewerker, het centrum voor vrijwillige inzet en mantelzorg, is tot eind mei 2015 een expositie van Kitty van Hartingsveldt te zien. 
Kitty heeft van jongs af aan veel getekend: van aankleedpoppen met garderobe tot stripfiguren en alles wat er verder te tekenen viel. Later heeft zij op de Moedermavo in Lisse het vak tekenen gevolgd. Na verloop van tijd heeft zij het schilderen opgepakt. Onder de vakkundige en inspirerende leiding van haar docente Helmi Ruychaver heeft zij zich verder ontwikkeld in het intuïtief schilderen.
In de uitzending vertelde zij meer over haar werk.
 
knottnerus24 Column van George Knottnerus