LET OP! U bezoekt nu onze oude site.

De website die u nu bezoekt is verouderd en wordt niet meer bijgewerkt.

Ook functies als 'uitzending gemist' werken niet meer.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws of uitzendingen terugluisteren of -kijken, dan kunt u terecht op www.omroepede.nl

Presentatie Henk Gieling

kippenindekunst1 Guus Kuit van Galerie Zuid in Harskamp over de tentoonstelling 'Kippen in de Kunst'
Tien kunstenaars uit de regio hebben zich speciaal voor deze expositie in Galerie Zuid laten inspireren door de kip. Guus Kuit vertelde over de telefoon meer over deze expositie die tot en met 4 april nog te zien is. 
 
 
 
 
anneliesmarijs2 Annelies Marijs en Joke Bouman over jubileumvoorstelling Balletschool Annelies Marijs
Na een internationale carrière als klassiek balletdanseres, startte Balletpedagoge Annelies Marijs in 1990 een eigen balletschool in Ede. Deze is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Ede en omgeving.
Hoogtepunten in het 25 jarig bestaan zijn de opening van de eigen locatie aan de Hoorn, de erkenning die de NBOB toekent met het predicaat Sterballetschool en de tweejaarlijkse voorstellingen waarmee de leerlingen van Annelies Marijs steevast volle zalen trekken. Op 8 april viert de Balletschool haar 25 jarig Jubileum met een middag- en avondvoorstelling in Theater Cultura.
 
harmonie33 Steven van Norden en Jelle Maas over het bevrijdingsconcert in het Openluchttheater
Canadese troepen werden 18 april 1945 door muzikanten van De Harmonie feestelijk ingehaald in het net bevrijde Ede. Reden voor de 95-jarige Harmonie om hierbij stil te staan met een groots Bevrijdingsconcert. Dit concert wordt 18 april gegeven in het Openluchttheater in Ede met onder andere 'The Armed Man' van Karl Jenkins, uitgevoerd door De Harmonie in samenwerking met een gelegenheidskoor bestaand uit tweehonderd mensen. Steven van Norden en Jelle Maas, beiden van De Harmonie (uit Ede) vertelden in de studio meer over dit evenement.
 
Gertom34 Column Gertom de Beer
Onze vaste columnist was erg enthousiast over het boek 'De schilder en het Meisje' van Margriet de Moor. En in het jaar van de grote Rembrandttentoonstelling ging dat natuurlijk over de schilder Rembrandt. Het boek kreeg goede recensies, kijk hier en hier.