LET OP! U bezoekt nu onze oude site.

De website die u nu bezoekt is verouderd en wordt niet meer bijgewerkt.

Ook functies als 'uitzending gemist' werken niet meer.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws of uitzendingen terugluisteren of -kijken, dan kunt u terecht op www.omroepede.nl

Presentatie René Hazeleger

bllauw1 Erik Dekkers van Bllauw Art over de expositie van Arthur van Leeuwen 
In Bllauw Art Galerie in Ede exposeert tot 10 mei Arthur van Leeuwen 12 schilderijen uit de serie 'Heads'. De serie Heads raakt stilistisch aan de grieks - romeinse oude kunsten, verbeeld in fresco's. Arthur van Leeuwen werkt uitsluitend met natuurlijke materialen;  zijn zelf gefabriceerde en bespannen spieramen, waarop hij met moderne olieverf schilderijen maakt met een klassiek fundament.
Andere gebruikte producten zijn lijmen van dierenhuiden en kalk- zandstoffen. Duidelijk merkbaar in zijn werk is zijn interesse in en zijn kennis van de kunstgeschiedenis, literatuur, filosofie, mythologie, getallenleer, symboliek, mystiek.
Beluister het gesprek

lunterenbevrijdingsproject2 Gerrit van Dijk over het project 'Bevrijding Lunteren 16 april'
Zeventig jaar geleden, op 16 april 1945, kwam er voor Lunteren een einde aan de Tweede Wereldoorlog. De bevrijding werd geestdriftig gevierd. Met die historische datum in het achterhoofd heeft Museum Oud Lunteren, op initiatief van Gerrit van Dijk, een speciaal herdenkingsproject ontworpen: ‘Bevrijding Lunteren 16 april’. 
Aan het memorabele project doen de groepen 7 van alle basisscholen in Lunteren mee.
Beluister het gesprek

syrene3. Erik van der Heijden van Avondmuziek over het concert  ‘Der Tod und vier Mädchen’ 
Zaterdag 11 april speelt het Syrène Saxofoonkwartet haar nieuwe programma ‘Der Tod und vier Mädchen’ in de Taborkerk in Ede. Het is de laatste Avondmuziek van dit seizoen.
De vier vrouwen van het Syrène Saxofoonkwartet hebben zich door het meesterwerk ‘Der Tod und das Mädchen’ van Franz Schubert laten inspireren tot het maken van een muzikaal programma rondom het thema van vergankelijkheid. Daarvoor heeft het Syrène Saxofoonkwartet bijzondere locaties opgezocht die alles te maken hebben met (on)eindigheid. Een audiovisueel concert wat ontstaat door de samensmelting van prachtige muziek, de bijzondere omgeving en de fotografie van Heidi de Gier zorgt voor een magische beleving.
Beluister het gesprek

knottnerus24 Column van George Knottnerus
Onder andere over wolven, schapen en mensen.
Beluister het gesprek