LET OP! U bezoekt nu onze oude site.

De website die u nu bezoekt is verouderd en wordt niet meer bijgewerkt.

Ook functies als 'uitzending gemist' werken niet meer.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws of uitzendingen terugluisteren of -kijken, dan kunt u terecht op www.omroepede.nl

Presentatie Henk Gieling
 
Maluku Di Sini1. Jos Emons over de expositie Maluku di Sin in Cultura Galerie
Tot  zaterdag 16 mei tonen zeven kunstenaars met Molukse Roots hun werk in Cultura Galerie aan de Molenstraat 45 in Ede. De Molukse- en Westerse cultuur komen in deze expositie samen in een eigen beeldtaal. Enerzijds reflecteert het werk het spanningsveld tussen de Molukse- en de Nederlandse samenleving anderzijds opent het werk de poort naar respect en synergie tussen beide culturen. De kunstenaars hebben veel gemeenschappelijk, het opgroeien in een kamp, herinneringen aan de treinkapingen, de kerk en het familieleven in de wijk. Hun werk is meer dan een terugblik en reikt een hand om samen verder te gaan.
De expositie Maluku Di Sini is een onderdeel van de viering van 50 jaar Molukse wijk in Lunteren.
 
benjaminkoops2 Live:  Optreden singer-songwriter Benjamin Koops (deel 1)
De multi-getalenteerde Benjamin Koops (1986) werd geboren in Ede. Kenmerkend in zijn werk is zijn voortdurende ontwikkeling in het combineren van disciplines. Als vrij kunstenaar, muzikant (zanger, gitarist) en docent schrijft hij als singer-songwriter al 10 jaar zijn eigen repertoire en heeft een eigen progressieve rock/metalband. Er is een sterke wisselwerking tussen zijn beeldend werk en zijn muziek. 
 
 
 
uitdeverf3 Frans Kanaar over muzikale voorstelling 'Uit de Verf' in Huis Kernhem
Op 19 april 2015 zal er in Huis Kernhem een bijzonder optreden plaatsvinden. Anders dan de titel doet vermoeden betreft het een muzikaal optreden, uitgevoerd door harpiste Regina Ederveen en dichter en voordrachtskunstenaar Robert la Boresa.
'Uit de Verf' is een levendige voordracht uit brieven van Vincent van Gogh, omlijst met harpmuziek. Tijdens de voordracht zullen er afbeeldingen van schilderijen van Van Gogh worden getoond. Het publiek hoort Vincent als het ware zelf aan het woord. 
Beluister het gesprek
 
 
benjaminkoops4  Live:  Optreden singer-songwriter benjamin Koops (deel 2)