LET OP! U bezoekt nu onze oude site.

De website die u nu bezoekt is verouderd en wordt niet meer bijgewerkt.

Ook functies als 'uitzending gemist' werken niet meer.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws of uitzendingen terugluisteren of -kijken, dan kunt u terecht op www.omroepede.nl

Presentatie Bea Koops

1. Jos Emons over het vierde Kunstfestival Ede: 'De Smaak van Van Gogh'
Het Kunstfestival vindt plaats in de periode april t/m september 2015. De brieven van Vincent van Gogh vormen de inspiratie voor de kunstenaars uit Ede en gast-kunstenaars.
Gedurende 6 maanden zullen op diverse locaties in Ede activiteiten en exposities met hedendaagse kunst te bezoeken zijn. De deelnemende organisaties zijn onder andere: Huis Kernhem, Cultura, Platform Edese Kunstenaars (PEK), De Kijkdoos en Stichting Lunterse Atelierroute, Kunstenaars Ede en Omgeving (KEO) en Galerie Bllauw. 
'De Kist van Vincent'
In een grote kist wordt door kunstenaars van het PEK tot 27 september gewerkt aan een installatie. De voortgang van dit kunstwerk is voor een ieder te volgen in de Stadswinkel van Cultura.
 
2. Schrijver Arno vd Valk & ontwerper Ingrid Vermeer over het boek 'Uitgelezen Lunteren'
Beluister het gesprek
 
3. Theo Martijn Wever zanger en acteur, geboren en getogen in Ede, speelt hoofdrol in Soldaat van Oranje
Theo Martijn werd geboren in Wekerom en na vijf jaar verhuisde hij naar de Rietkampen. Hij volgde het mavo aan de Vossenvelde in Bennekom en Bij De Begane Grond in Cultura kreeg hij zijn eerste toneellessen.
Hij volgde de acteursopleiding aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht. 
Na zijn afstuderen speelde Theo Martijn Wever o.a bij jeugdtheatergezelschap Kwatta, Vers Vlees Producties en De Toneelmakerij. Samen met actrice Wynn Heliczer maakt hij de muzikale Paradevoorstelling En…Roeren maar! en speelt hij op het Oerol Festival in een bewerking van Shakespear's Maat voor Maat door 'tWoudEnsemble. Martijn is onderdeel van theatercollectief The Passengers en maakt en speelt de theatervoorstelling ROAD TRIPPIN voor middelbare scholieren.
En nu speelt hij een hoofdrol in de zeer succesvolle musical 'Soldaat van Oranje'.
 
4.  Evert - Jan Moraal, voorzitter van de Koepelcommissie Lunteren
Dit gesprek is helaas niet te beluisteren