LET OP! U bezoekt nu onze oude site.

De website die u nu bezoekt is verouderd en wordt niet meer bijgewerkt.

Ook functies als 'uitzending gemist' werken niet meer.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws of uitzendingen terugluisteren of -kijken, dan kunt u terecht op www.omroepede.nl

Presentatie René Hazeleger

1. Voorzitter Marco Klomp van Fanfare orkest KNA uit Lunteren over het behalen van het Nederlands kampioenschap.
Met een meeslepende en ontroerende uitvoering van het werk Aragorn won het fanfareorkest KNA zaterdag 18 april tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Met maar liefst 93 punten mag KNA Lunteren zich opnieuw een jaar lang Nederlands Kampioen noemen. 
Voorzitter Marco Klomp kwam in de studio vertellen over het behaalde Nederlands kampioenschap door het fanfareorkest KNA uit Lunteren.
Tijdens de uitzending was ook al een kort fragment van de opname van het winnende optreden van KNA te beluisteren.
Beluister het gesprek

2. Telefonisch interview met Caas van Beukering van het Gemeentearchief Ede over de expositie 'Schatten uit de rekken'.
Beluister het gesprek

3. Interview met Jaap van Ree over zijn boek 'Toen Ede-Zuid nog Ede-Zuid was'.
In het boek wordt u op luchtige wijze meegenomen naar het eind van de jaren vijftig en het begin van de jaren zestig van de vorige eeuw: de tijd dat de bakker en de groenteboer nog aan huis kwamen; de schoenmaker zich in zijn werkplaatsje nog bij zijn leest hield; de Kerk nog gezag had over haar zondige onderdanen; op school alleen de meesters en de juffrouwen wat te vertellen hadden; de militairen met al hun pracht en praal één keer per jaar hun show opvoerden; de tijd ook die precies werd aangegeven door de zoemer van de Enka, die in heel Ede te horen was; kortom de tijd toen Ede-Zuid nog Ede-Zuid was.
Het boek, dat in eigen beheer is uitgegeven, ligt in de winkel bij het 'Paard van Troje', bij de Primera Hoog Manen (Parkweg) en Cultura/VVV.
Het is ook op Internet te bestellen
Beluister het gesprek

3 Astrid Reijns van Cultura Ede over de aanstaande activiteiten van Cultura.
Beluister het gesprek