LET OP! U bezoekt nu onze oude site.

De website die u nu bezoekt is verouderd en wordt niet meer bijgewerkt.

Ook functies als 'uitzending gemist' werken niet meer.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws of uitzendingen terugluisteren of -kijken, dan kunt u terecht op www.omroepede.nl

Eten op Rolletjes in Akoesticum park

Geschreven door Matthijs Hoekstra.

Tijdens het Pinksterweekend wordt in het Akoesticum park het foodfestival Eten op Rolletjes gehouden. Eten op Rolletjes, dat dit jaar tien verschillende plaatsen aandoet, begon vier jaar geleden in Ede, voor de organisatie is het dus een thuiswedstrijd.

De organisatoren nemen 30 van de leukste foodtrucks uit het hele land mee die vanuit hun vrolijke keukens op wielen de meest uiteenlopende gerechten serveren. Het festival is zaterdag, zondag en maandag vanaf 13.00 uur te bezoeken. Toegang is gratis, het eten van de foodtrucks kost wel geld.

Rioolheffing lager door slimmere investeringen

Geschreven door Matthijs Hoekstra.

In 2018 wordt de gemeentelijke rioolheffing met 7% verlaagd. Tot en met 2022 verandert dat bedrag niet. Omdat de gemeente slimmer met het riool omgaat, blijft er voldoende geld beschikbaar voor investeringen. In straten waar de gemeente komende jaren het riool vervangt, krijgen bewoners de mogelijkheid hun regenpijp af te koppelen van het riool.

Veel geld wordt bespaard door rioolbuizen vanuit de binnenkant te repareren, in plaats van de hele buis uit te graven en te vervangen. Dinsdag stelde het college het Gemeentelijk RioleringsPlan 2018-2022 vast. Definitieve vaststelling vindt plaats door de gemeenteraad, naar verwachting nog voor de zomer.

ZGV informeert over voeding en bewegen

Geschreven door Matthijs Hoekstra.

Sport en beweging zijn belangrijk voor de gezondheid. Bij een sportief leven hoort goede voeding. Maar wat is goede voeding? En welke invloed hebben proteïnen, eiwitten of koolhydraten op sportprestaties?

Welke soort voeding het beste is hangt ook samen met de soort sport. Duursport, krachtsport of teamsport. Goede voeding volgens de schijf van vijf is het startpunt.
In de infotheek in de centrale hal van het ziekenhuis is de komende maanden veel informatie over ‘Sportief Gezond!’ te vinden. Ook liggen er hierover folders en brochures.

Tachtig extra elektrische laadpalen

Geschreven door Matthijs Hoekstra.

De komende jaren wil de gemeente tachtig nieuwe elektrische laadpalen plaatsen. Zo wil de gemeente inwoners stimuleren tot elektrisch rijden, wat weer goed is voor de luchtkwaliteit. Voor het plaatsen van de palen doet de gemeente samen met andere gemeenten en de provincies Overijssel en Gelderland een openbare Europese aanbesteding.

Op dit moment staan er 38 publieke laadpalen in de gemeente. Bewoners en mensen die werken binnen de gemeente en geen beschikking hebben over een parkeerplek op eigen terrein kunnen een laadpaal in de openbare ruimte aanvragen via www.ede.nl/elektrischrijden.