LET OP! U bezoekt nu onze oude site.

De website die u nu bezoekt is verouderd en wordt niet meer bijgewerkt.

Ook functies als 'uitzending gemist' werken niet meer.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws of uitzendingen terugluisteren of -kijken, dan kunt u terecht op www.omroepede.nl

Van der Knaap nodigt Arnhemse wethouder uit

Geschreven door Omroep Gelderland.

Burgemeester Cees van der Knaap nodigt op Twitter de Arnhemse wethouder Gerrie Elfrink uit voor een tochtje door 'de gelukkigste stad van Nederland'. De uitnodiging volgt op negatieve uitspraken die Elfrink deed over het onderzoek naar geluk van de makers van de Atlas van Gemeenten.

'Ik woon liever doodongelukkig in Rotterdam of Amsterdam dan gelukkig in Ede.' Dat riep Elfrink in de Gelderlander op de dag dat de resultaten van het geluksonderzoek werden bekendgemaakt. In dat onderzoek komt Ede als gelukkigste stad van het land uit de bus.

Publiciteitsstunt
Elfrink noemt de conclusies een goedkope publiciteitsstunt. En: “Ede is kampioen, want Ede is blank, christelijk, getrouwd en de meeste mensen zijn aan het werk”, zo zegt hij in de krant.
De uitspraken van Elfrink hebben in Arnhem niet alleen voor bijval gezorgd onder Arnhemmers op straat, maar ook ergernis opgeroepen. Fractieleider Lea Manders van Arnhem Centraal vindt dat hij zijn excuses moet aanbieden. Elfrink heeft laten weten op de uitnodiging van de burgemeester in te gaan.

Door: Mediapartner Omroep Gelderland